Denk je aan de jaren ’80 dan denk je: “dat is redelijk lang geleden” maar de volgende iconen waren toen al gigantisch populair:

  • Michael Jackson

Michael Joseph Jackson was geboren op 29 Augustus in 1958 in Californië. Helaas overlijd hij al op 50 jarige leeftijd in 2009. Hij was de ‘King of Pop’ en een van de meest populaire entertainers over de hele wereld. In het jaar van zijn overlijden was hij de best verkopende artiest. Zijn bijdragen aan muziek, dans en zelfs fashion maakte hem een wereld belangrijk figuur voor meer dan 40 jaar lang.

Hij wordt in een groot gezin van acht kinderen geboren en samen met enkele broers begint hij in 1964 de Jackson 5. In 1970 start hij voor zichzelf en begint in de jaren ’80 zeer bekend en beroemd te worden. Denk aan zijn muziekvideo’s met ‘Beat It’, ‘Billie Jean’ en ‘Thriller’. Mede door deze video’s vergaart MTV veel meer populariteit door de video’s te laten zien. Zijn album ‘Bad’ is het enige album ter wereld dat vijf ‘nummer 1’ liedjes van hitlijsten erop had.

  • Madonna

Naast Michael Jackson is Madonna nog zo’n tijdloze artiest. Ook zij was super, super populair in de 80’s. Geboren op 16 Augustus in 1958 en wordt de ‘Queen of Pop’ genoemd. Madonna kent men doordat zij vaak grenzen van songteksten in popmuziek opzoekt. Dit doet zij ook met haar muziekvideo’s en op stage tijdens haar optredens. Ze heeft door de decennia heen vaak haarzelf en haar muziek opnieuw uitgevonden. Naast veel controversie is haar werk vaak geprezen door muziekkenners. Wereldwijde album best-sellers waren ‘Like A Virgin’ van 1984 en ook ‘True Blue’ (1986). Daarnaast heeft ze in enkele films gespeeld waar enkelen een Golden Globe award opleverden maar enkelen ook zeer slechte reviews.

Door meer dan 300 miljoen records wereldwijd te verkopen wordt Madonna erkend als best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Daarnaast is ze ook hoogst verdienende, solo-artiest ooit, ze heeft namelijk 1,4 biljoen dollar verdient met de verkoop van concerttickets.

  • Prince

Prince is niet vergeten, ook hij had een gigantische impact op de muziekwereld van de jaren ’80. Prince Rogers Nelson is geboren op 7 juni in 1958 en helaas pas overleden op 21 april 2016. Hij was naast zanger ook muziekschrijver, record producer, acteur en director. Prince was vooral bekend voor zijn geweldige flamboyante stage performances en een krachtige stem. Zijn innovatieve muziek had vele verschillende stijlen. Wil je meer lezen over Prince? Dan kan je hier klikken.

Author nathan
Published
Categories Muziek 70's - 80's
youplay