Dansen is gezond voor je lijf en je geest. Dit hoeft geen speciaal soort dans te zijn of zelfs heel intensief te zijn. Beweging op muziek waar je van houdt, geeft als vanzelf ontspanning. Samen met anderen dansen zorgt voor plezier verstevigd daarmee relaties.

Om jezelf helemaal vrij te voelen tijdens het dansen is het wenselijk om kleding te dragen die lekker zit. Wanneer je buiten de deur gaat dansen, wil je er uiteraard ook leuk uitzien. Voor vrouwen is daarom erg leuk om jezelf te verwennen met hippe en comfortabele kleding van NA-KD. Op deze website zie je unieke betaalbare mode in elegante en sexy stijlen. Ook als je minder te besteden hebt, kun je hier bijzondere tweedehandskleding vinden voor een minimale prijs.

Wil je echt lekker uit je dak gaan op snelle muziek, let er dan vooral op dat de kleding niet te strak zit want dat geeft een beklemmend gevoel. Tevens is het prettig als je luchtige kleding draagt van dun materiaal, zodat je het niet snel te warm krijgt tijdens het dansen.

De afgelopen twee jaren is het vanwege regels en protocollen lastiger geweest om te gaan dansen in horeca gelegenheden. Het is echter een goed alternatief om thuis een klein dansfeestje te organiseren met mensen die van dezelfde soort muziek houden. Buiten dansen is ook een goede optie. Denk er dan wel aan om een extra truitje of blazer mee te nemen voor als het afkoelt.

In het begin zal dit misschien onwennig aanvoelen omdat we gewoon zijn geraakt om te dansen in dancings of dansscholen en daarbuiten minder. Al snel zullen echter alle aanwezigen voelen dat het een bevrijdende werking heeft voor zowel lichaam als geest.

Uiteraard kun je ook alleen of met je partner thuis dansen. Elke dag even door de kamer dansen bevordert het geluksgevoel en schuift alle dagelijkse zorgen even naar de achtergrond.

Kies muziek uit om op te dansen waar je vrolijk van wordt of muziek je een warm gevoel van binnen geeft. Het gaat erom dat je jezelf kunt verliezen in het ritme van de muziek. Dit kan een heel snel tempo zijn of langzaam ritme waarbij je sierlijke bewegingen maakt. Je leert je lijf beter kennen door middel van dansen op muziek. Tevens vergroot het je zelfvertrouwen en reactievermogen. Dansen zorgt ervoor dat endorfine wordt aangemaakt, deze stof zorgt voor een geluksgevoel. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol juist af. Dansen op muziek is dus een heel natuurlijk middel om jezelf goed te voelen en het is ook nog eens gratis!

Author nathan
Published
Categories Muziek 70's - 80's
youplay