Stijlen die perfect pasten bij de populaire muziekgenre’s van deze tijden. In de jaren ’90 kan je denken aan bijvoorbeeld dansen die bij bepaalde liedjes hoorden als de Macarena, Vogueing, de Trein, Humpy dans, the jiggy, tootsie roll, the Carlton, rump shaker, the jump en natuurlijk: Cotton Eye Joe.

In Nederland kwam in de jaren ’90 een aparte dansstijl uit de gabbercultuur voort: hakken. Hierbij worden erg kleine passen genomen op het ritme van een bassdrum. Het beste was om bij het hakken sneakers als Nike Air Max te dragen. Veel mensen vergelijken hakken met tapdansen. Daarnaast kennen velen ook ‘Zumba’, een dans die meer doet denken aan sport. Het heeft veel aerobics bewegingen en het is eigenlijk een mix van hip-hop, salsa, mambo en nog veel meer. Veel hedendaagse gym-scholen bieden zumba-klassen aan. Het is voor vele mensen een fijne manier om aan beweging te komen.

Hip-hop zelf is ook een dansstijl en was al bekend in de jaren ’80, hierbij wordt veel gebruik gemaakt van oude moves uit breakdance (deze stijl kwam voort uit de jaren ’80). In de 00’s kwamen dansen voorbij als Chicken Noodle Soup, Soulja Boy, Stanky Legg en Teach me how to Dougie.

Author nathan
Published
Categories Muziek 90's - 00's
youplay