Speel je als muzikant ook graag een lekker potje muziek thuis uit de jaren ’90, en ben je misschien van plan eens wat op te gaan nemen om aan je volgers online te laten horen, of misschien wel een demo op te sturen aan een platenmaatschappij? Zorg dan in ieder geval voor een vloerkleed in de opnameruimte en dat de afmetingen van dit vloerkleed 160×230 zijn als een minimum.

Akoestiek

Alles draait om de akoestiek. Jouw opname zal niets waard zijn zonder een goede geluidskwaliteit. Om een mooi uitgebalanceerd geluid te garanderen, moet je zorgen voor de juiste akoestiek in de ruimte waar je van plan bent op te nemen. De juiste akoestiek zorgt ervoor dat jouw muziek professioneel in plaats van amateuristisch klinkt, Dat vindt een platenlabel, naast uitstraling, erg belangrijk.

Frequentie

In opnamestudio’s zie je eigenlijk altijd een vloerkleed van 160×230 op de vloer. Dat komt omdat akoestiek, diffusie en frequenties hand in hand gaan. Hoge en lage frequenties worden geabsorbeerd door dingen die ze in de ruimte tegen komen, en dat zorgt ervoor in hoeverre de akoestiek in de ruimte goed overkomt in de opnames van de muziek.

We nemen geluid waar met onze oren, en dit geluid bestaat uit lage, midden en hoge tonen. Die tonen bestaan op hun beurt weer uit golflengtes, waarvan de lage tonen uit lange golflengtes bestaan, en de hoge tonen op hun beurt juist uit korte golflengtes. Vooral de korte golflengtes worden snel beïnvloed door dingen die ze in de ruimte tegen komen. En dat kun je dus gebruiken, doordat je gaat spelen met de inrichting van je opnameruimte.

Vloerkleed

Door een vloerkleed op de grond te leggen, breng je een onderdeel in de ruimte met een absorberend vermogen. Deze kan dus de hoge tonen uit de ruimte gaan filteren, wat ten goede zal komen van de akoestiek en de geluidskwaliteit van je muziekopname.

Author nathan
Published
Categories Muziek 70's - 80's
youplay