Het klinkt je vast niet vreemd in de oren wanneer je hoort dat muziek luisteren een effect kan hebben op je humeur, maar nu blijkt dat het ook nog eens gezond is. Je hebt wel eens gemerkt dat het heel fijn is om muziek aan te passen aan je stemming en nu hebben onderzoekers aangetoond dat dit niet alleen positieve uitwerkingen heeft op de kortere termijn. Muziek luisteren heeft ook een gunstige invloed de lange termijn. Het beste aan dit alles is dat je er niks voor hoeft te doen, behalve een fijne afspeellijst samen te stellen en luisteren maar – meezingen is toegestaan!

Welke invloeden heeft muziek
Nu we weten dat muziek luisteren gezond is, is het natuurlijk ook prettig om te weten wat voor effecten het heeft. Door muziek te luisteren kun je uiteraard heerlijk ontspannen en tot jezelf komen. Ook kan het tijdens het sporten een boost geven, waardoor je betere resultaten haalt. Uiteraard is het belangrijk dat je de muziekkeuze aanpast aan de situatie, dit is minstens zo belangrijk als de pasvorm van de Schoen voor je voeten. Door de juiste muziek af te spelen, kun je er zelfs voor zorgen dat je bloeddruk omlaag gaat.

Effecten op je brein
Naast de effecten op je lichaam en je humeur, hebben de juiste deuntjes ook een invloed op je hersenen. Naast de eerder genoemde invloeden, kan een goed liedje er ook voor zorgen dat je brein scherp en Gezond blijft. Hierdoor kun je langer geconcentreerd blijven en betere prestaties leveren. Ook kan muziek als een soort pijnstiller werken, dit komt doordat er twee verschillende stofjes in je lichaam vrijkomen. Alleen maar voordelen dus!

Author admin
Published
Categories Muziek 70's - 80's
youplay