De jaren 2000 tot en met 2010 werden gekenmerkt door muziekgenres als rock, pop, metal, hip-hop, R&B, techno, country en indie. Deze genres waren al te zien in de jaren ’90 en zien in deze jaren weer een groei in populariteit. Echter, door de ontwikkeling van technologie en computers ziet men dat deze genres steeds meer en meer in elkaar overlopen. Andere termen worden gebruikt om ook daadwerkelijk aan te kunnen tonen dat dit iets nieuws is dan waar mensen al een tijd naar hebben geluisterd.

In de jaren ’00 worden steeds meer ontwikkelingen en uitvindingen voor soft-ware en opname apparatuur gedaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Auto-Tune waarmee stemmen (licht) veranderd konden worden. Ook belangrijk waren de ontwikkelingen van het internet waarmee het makkelijker werd muziek te beluisteren. Denk aan YouTube, iTunes en natuurlijk Spotify (opgericht in 2006).

Hedendaagse R&B was het meest populair in deze jaren met artiesten als Beyoncé, Rihanna en Usher. Zo had een jaar (2004) wel 15 singles in de Top 25 die konden worden toegeschreven aan het genre Hedendaagse R&B, heel erg veel!

Natuurlijk werd elektronische muziek nog meer populair, denk aan genres als trance, house en indietronica.

Author nathan
Published
Array
youplay