Bij het genre rock kwamen in de jaren ’90 bekende bands als Nirvana, The Red Hot Chili Peppers en R.E.M. op en kregen door de jaren heen gigantisch veel fans. Bij pop-muziek was Michael Jackson nog steeds gigantisch populair maar de 90’s kenmerkten zich met de komst van Britney Spears en The Spice Girls. Samen gekomen in 1994 in Londen werden de meiden de meest populaire pop-band, na de Beatles, in Amerika. Hun eerste single ‘Wannabe’ kwam uit in 1996 en werd meteen nummer 1 hit in 37 verschillende landen.

Whitney Houston is een icoon van de 90’s binnen het genre Hedendaagse R&B. Iedereen kent bijna wel “I will Always Love you” uit 1992, 40 miljoen keer verkocht over de hele wereld. Daarnaast hoort hier ook Mariah Carey die populaire albums produceerde in 1993 en 1995.

Denk je aan hip-hop dan denk je vaak meteen aan Dr. Dre. Echte naam is Andre Romelle Young en hij is geboren op 18 februari in 1965. Een zeer populaire rapper die daarnaast Snoop Dogg aan ons heeft ge├»ntroduceerd. Daarnaast waren aan het eind van de jaren ’90 Missy Elliott en o.a. Lil Wayne populaire artiesten van de 90’s.

Author nathan
Published
Categories Muziek 90's - 00's
youplay