In het begin van 2000, wanneer hip-hop gigantisch populair is, zijn artiesten als Eminem, The Black Eyed Peas, Kanye West en 50 Cent niet weg te denken. Eminem, een van de weinig écht succesvolle witte rappers, is de best verkopende artiest van de 00’s in de Verenigde staten. Marshall Mathers, zijn geboortenaam, is geboren op 17 oktober in 1972. Tijdens zijn carrière heeft hij al tien nummer 1 albums uitgebracht en wordt de “King of Hip Hop” genoemd.

Onder het genre pop-rock is Avril Lavigne toch wel een icoon van de jaren ’00. Ze maakte in deze jaren de grootste doorbraak ooit en verkocht meer dan 30 miljoen albums. Avril komt van origine uit Canada en is geboren in 1984. Op haar 15e stond ze al op het podium met Shania Twain en op haar 16e had ze een contract met een waarde van meer dan 2 miljoen bij Arista Records getekend.

Tijdens de 00’s was Britney Spears nog steeds gigantisch populair met hits als ‘Oops! I did it Again’ maar veel ‘nieuwe’ artiesten kregen een gigantische populariteit door de populaire hits die zij produceerden. Denk aan Justin Timberlake, Pussycat Dolls, Pink, Jennifer Lopez (J.LO) en natuurlijk Lady Gaga, vele uit de Verenigde Staten. Een dan nog jonge artiest is Miley Cyrus, vooral bekendheid vergaart met haar acteerwerk maar wordt daarna een waar icoon voor jonge muziekliefhebbers. Ze heeft nu al vijf nummer 1 albums uitgebracht.

Denk je aan Hedendaagse R&B denk je natuurlijk aan Beyoncé, een van de best verkopende artiesten van de 00’s. Haar laatste album ‘Lemonade’ werd exclusief op Tidal aangeboden en meer dan 115 miljoen keer gestreamd. Het was een album dat naast elke song een bijbehorende videoclip aanbod. Elk van hoge artistieke kwaliteit. Daarnaast is Rihanna ook gigantisch populair geworden in deze jaren.

Als laatste kan je bij soul denken aan Amy Winehouse. Ze is een van de grootste artiesten van het Britse koninkrijk.

Author nathan
Published
Categories Muziek 90's - 00's
youplay