In de jaren ’80 zag men dansmuziek en de ‘nieuwe golf’ opkomen. Omdat disco minder populair werd begonnen sub-genres zich te laten zien. Denk hierbij aan post-disco, Italo disco, Euro disco en dans-pop. Nog steeds bleef rock muziek wereldwijd erg populair. Daarnaast begonnen soft-rock, glam metal en thrash metal erg gewild te worden.

Men herinnert de jaren ’80 als een decennium waarin digitaal opnemen zeer toenam. Dit werd vaak ook geassocieerd met het gebruik van synthesizers waarbij enkele genres niet-traditionele instrumenten gebruikten.

Ook werden de 80’s herinnert als een tijd waarin vele elektronische muziekgenres geboren werden. Je kunt hierbij denken aan electro, techno, house en freestyle. Deze kregen steeds meer populariteit in de jaren ’90. Meer normaal waren stylen als R&B, hip hop en urban genres, vooral in grote steden was rap erg gewild. De 80’s wordt ook wel het gouden tijdperk van hip hop genoemd. Zelfs in de jaren ’90 en de 00’s zouden deze urban muziekstijlen meer populariteit genereren dan ooit tevoren.

R&B

Dit muziekgenre heeft als bekende herkenningspunten: een opgenomen productiestijl, drumritmes en soms een beat met een saxofoon om een jazz-gevoel te creëren. Wil je meer te weten komen over R&B, dan kan je hier klikken.

Author nathan
Published
Categories Muziek 70's - 80's
youplay